Vertraagde leveringen kanaalplaatproductie Oosterhout: Update

19-10-2016

Aanvulling bericht 11 oktober.

Vorige week hebben we bericht dat door de afstemming van onze tijdelijke fabrieksopstelling er – tegen onze eerdere verwachtingen in – toch vertraging is opgelopen bij de levering. Het inhalen van de opgelopen achterstand van de brand in augustus kan daardoor pas later beginnen.

We zijn in eerste instantie gestart met de inzet van een bestaande betonmortelcentrale van ons zusterbedrijf Caron, die normaal gesproken mortel voor de externe markt levert. Ondertussen hebben we een nieuwe mobiele centrale opgebouwd.

Achteraf hebben we een inschattingsfout gemaakt bij het omschakelen van de vaste naar de mobiele centrale. Met name in de logistiek vanaf de mobiele centrale zit een aantal knelpunten, die leiden tot veel afstemming en een in eerste instantie lagere efficiency dan bij het inzetten van de bestaande centrale. Dit hebben we inmiddels opgelost, onder meer door het creëren van kleine voorraadbuffers. Echter hebben we helaas wel meer vertraging opgelopen dan we 2 weken geleden mochten verwachten. Hiervoor bieden wij onze welgemeende excuses aan.

De afgelopen week heeft in het teken gestaan van het herplannen van alle projecten die tussen nu en januari beleverd moeten worden. Deze week worden alle betreffende projecten geïnformeerd over het nieuwe levermoment.