Uniforme ILS constructieve betonwanden beschikbaar

Vier producenten uit de branche van prefab betonwanden voor grondgebonden woningen hebben de handen ineen geslagen en een ILS (Informatie Leverings Specificatie) voor constructieve betonwanden opgesteld. Incomplete IFC modellen zijn voor de producenten een dagelijks probleem die een efficiënte engineering in de weg staan.

De ILS voor constructieve betonwanden is een specifieke aanvulling op de BIM Basis ILS die in 2016 is opgesteld door veertien partijen uit de bouw en Building Smart. Deze ILS bevat de gegevensbehoefte van de producenten en is vastgelegd op een poster. Met dit initiatief geven de producenten op een uniforme manier de gegevensbehoefte aan bij ontwerpende partijen om de engineeringswerkzaamheden efficiënt en zonder verstoring uit te kunnen voeren. De poster die nu ontwikkeld is, kan worden gebruikt als handleiding voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden.

In BIM-samenwerkingen met andere ketenpartners zullen afspraken gemaakt moeten worden over de uitvoering van de uitgangspunten op deze poster. Producenten maken graag een begin met het werken volgens deze poster waarbij ze open staan voor praktijkervaringen uit projecten die in een volgende fase leiden tot verfijning van de informatie op de poster.

Download de ILS constructieve betonwanden. Voor vragen hieromtrent neemt u contact op met Albert Gils, BIM manager De RuwBouw Groep.