Luchtdicht bouwen

Luchtdicht-bouwenEen luchtdichte woning of gebouw zorgt voor een laag energiegebruik en meer woon- en/of werkcomfort. De epc-eisen vanuit Bouwbesluit hieromtrent worden steeds verder aangescherpt, wat ook leidt tot hogere eisen ten aanzien van luchtdichting.

Op dit moment is de eis voor woningen vanuit Bouwbesluit voor de Qv,10, kar.-waarde ≤ 0,625 dm3/s.m² (luchtdichtheidsklasse 2). Controle op deze eis vindt plaats middels blower-door testen. De praktijk laat zien dat de lagere Qv,10-waarde van 0,400 toegepast wordt om aansluiting te vinden bij de huidige epc-eis van 0,4.

Luchtdichte aansluitingen maken een woning luchtdicht, dus daar waar producten elkaar raken. Dit is juist de kracht van Heembeton, namelijk het samenstellen van producten tot een ruwbouwcasco. Wij hebben de kennis om u hierin te adviseren en te begeleiden tijdens de bouw.

Bovendien bieden wij u, binnen ons prefab casco systeem, de mogelijkheid tot een garantie vanuit luchtdichtheid op het betoncasco voor Qv,10, kar.-waarde ≤ 0,400 dm3/s.m². Meer informatie.