Innovatie

De RuwBouw Groep draagt bij aan oplossingen die de bouw als geheel sterker maken en vooruit helpen. Wij bieden onze klanten ruwbouwtotaaloplossingen; concepten die het proces van ontwerp tot en met realisatie stroomlijnen, waardoor onze klanten risico’s effectief kunnen beheersen en faalkosten kunnen voorkomen. Werken met De RuwBouw Groep betekent voor bouwbedrijven dat zij hun rendement kunnen verbeteren, omdat proactief wordt meegedacht in de beste oplossing voor de klant. Er wordt gewerkt vanuit partnerschap en vanuit een basis van vertrouwen. Wij zijn de partner in de ruwbouwfase die verantwoordelijkheid neemt voor producten, relaties en een structureel betere bouw: in proces en resultaat.

Dit begint bij het kunnen vertrouwen op de kwaliteit van onze producten, deze wordt gegarandeerd en gecontroleerd. De kwaliteitsdiensten in onze fabrieken voeren continu controle uit, ook vindt er externe controle plaats door onafhankelijke instituten.

Vervolgens vindt er een continu proces plaats van optimaliseren van bestaande producten en het innoveren van nieuwe producten. Onze productmanagers brengen uw behoefte in kaart om hier één op één met u het gesprek over aan te gaan. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van deze innovaties. Wanneer u meer in detail wilt weten, verwijzen wij u graag naar uw accountmanager.

Kalkzandsteen – aardbevingsbestendig bouwen
In samenwerking met het ingenieursbureau TTS – Total Technical Solutions BV wordt een simpel en effectief beschermings systeem tegen typische aardbevingstrillingen in Groningen ontwikkeld. Deze EarthQuake Protection Elementen, kortweg EQP-elementen reduceren de belastingen in de bovenbouw met circa 80%. De RuwBouw Groep en TTS zetten in op het voorkomen van schade en het behoud van waarde en woongenot; ‘schadevrij’ bouwen resulteert in courante waardevaste woningen. Meer informatie.

Ribbenvloer – Meterkastblok
Voor de ribbenvloer is een meterkastblok ontwikkeld om de meterkastsparing geïsoleerd en luchtdicht af te sluiten. Het EPS-blok is aan de onderzijde geheel dicht. Ter plaatse van de uitsparingen zit nog twee cm EPS, wat eenvoudig door te prikken is. Het blok loopt taps toe voor een juiste plaatsing in de meterkastsparing. Ter plaatse van de doorvoeringen en de randen dient het blok te worden dichtgepurd. De blokken zijn zowel links als rechts te gebruiken en zijn in twee varianten leverbaar: een standaard blok en een blok voor de stadsverwarming. Meer informatie.

Prefab wanden – Pull & play (future proof en efficiënt bouwen)
Een flexibele woning die voorbereid is op verschillende behoeftes van toekomstige bewoners, en ook nog eens efficiënter, sneller en met minder faalkosten gebouwd kan worden. Met de introductie van de in de betonnen wanden gegoten elektro-installatie is dit mogelijk. Samen met Niko en Smart Elektra leveren wij een kant-en-klaar product om bouwtijd te verkorten, faalkosten te verminderen en daarmee ook de belasting voor het milieu. Meer informatie.

Kanaalplaatvloer – Leuningplug
Voor de kanaalplaatvloer is een instortvoorziening ontwikkeld ten behoeve van het plaatsen van een universele randbeveiliging. Deze leuningplug wordt tijdens het productieproces in de kanaalplaatvloer gestort. Na montage is op eenvoudige wijze de randbeveiliging aan te brengen. Meer informatie.