Innovatie

Oplossingen die de bouw als geheel sterker maken en vooruit helpen. Wij bieden ruwbouwtotaaloplossingen; concepten die het proces van ontwerp tot en met realisatie stroomlijnen, waardoor onze klanten risico’s effectief kunnen beheersen en faalkosten kunnen voorkomen.

Werken met Calduran, Dycore en Heembeton betekent voor bouwbedrijven dat zij hun rendement kunnen verbeteren, omdat proactief wordt meegedacht in de beste oplossing voor de klant. Er wordt gewerkt vanuit partnerschap en vanuit een basis van vertrouwen. Wij zijn de partner in de ruwbouwfase die verantwoordelijkheid neemt voor producten, relaties en een structureel betere bouw: in proces en resultaat. Optimalisatie van bestaande producten is een continu proces. Een selectie van onze laatste innovaties:

Compensatiesteen – Gegarandeerde CO2-opname
Calduran is bezig met de ontwikkeling van een nieuw bouwblok waarbij tijdens het productieproces een grote hoeveelheid CO2 wordt opgenomen. Voor een gemiddelde woning is dit ongeveer 5000 kg CO2. Compensatiesteen bestaat uit zand, granulaten en een bindmiddel. CO2 wordt gebonden met het bindmiddel waardoor een nieuw, hard steenachtig bouwmateriaal ontstaat. Meer informatie.

Dycore Kant & Klaar vloer
In samenwerking met DYKA, leverancier van leidingsystemen, is de Dycore Kant & Klaar vloer ontwikkeld. In de prefab vloer – maximaal 3,5 meter breed, zijn de leidingen voor onder andere elektriciteit, tapwater en cv, riolering en mechanische ventilatie fabrieksmatig al aangebracht. Een afwerkvloer is niet meer nodig. Een breed toepasbare, praktische methode voor seriematige woningbouw. Meer informatie.

Kalkzandsteen – aardbevingsbestendig bouwen
Woningen bouwen met kalkzandsteen zonder dat ze beschadigen tijdens een aardbeving? De inzet van EarthQuake Protection-elementen in combinatie met een kalkzandsteen casco maakt constructief veilig bouwen èn schadevrij bouwen mogelijk. Samen met Zonneveld Ingenieurs en Total Technical Solutions heeft Calduran een aardbevingsbestendige draagconstructie in kalkzandsteen ontwikkeld. De base-isolation van de EQP-elementen zorgt voor een ontkoppeling en een demping van de beving. Hierdoor kan de woning nagenoeg ‘traditioneel’ worden gebouwd. Meer informatie.

Ribbenvloer – Meterkastblok
Voor de Dycore ribbenvloer is een meterkastblok ontwikkeld om de meterkastsparing geïsoleerd en luchtdicht af te sluiten. Het EPS-blok is aan de onderzijde geheel dicht. Ter plaatse van de uitsparingen zit nog twee cm EPS, wat eenvoudig door te prikken is. Het blok loopt taps toe voor een juiste plaatsing in de meterkastsparing. De blokken zijn zowel links als rechts te gebruiken en zijn in twee varianten leverbaar: een standaard blok en een blok voor de stadsverwarming. Meer informatie.

Prefab wanden – Pull & play (toekomstbestendig en efficiënt bouwen)
Een flexibele woning die voorbereid is op verschillende behoeftes van toekomstige bewoners, en ook nog eens efficiënter en sneller gebouwd kan worden. Met de introductie van de in de betonnen wanden gegoten elektro-installatie is dit mogelijk. In de gecontroleerde productieomgeving van Heembeton wordt uw betonnen casco voorzien van een voorbedrade elektro-infrastructuur van Smart Elektra, en uitgerust met een kindveilig dubbel stopcontact en twee uitbreidposities van Niko. De uitbreidposities geven de mogelijkheid om extra functies toe te voegen en de woning aan te passen aan de veranderende behoeften. Meer informatie.

Kanaalplaatvloer – Leuningplug
Voor de Dycore kanaalplaatvloer is een instortvoorziening ontwikkeld ten behoeve van het plaatsen van een universele randbeveiliging. Deze leuningplug wordt tijdens het productieproces in de kanaalplaatvloer gestort. Na montage is op eenvoudige wijze de randbeveiliging aan te brengen. Meer informatie.