Zorgcomplex Zonnehof; geen omkijken naar de ruwbouw

Aan de Theresiastraat in Ouderkerk aan de Amstel realiseert Bébouw Midreth een zorgcomplex met 45 zorgkamers en 62 zorgappartementen in de vrije sector huur. Het gaat om twee woongebouwen en één zorggebouw op de plek van het oude (zorg)complex van Zonnehof.

Qua constructieopbouw zijn de twee woongebouwen gelijk aan elkaar. De dragende wanden worden gevormd door Calduran kalkzandsteen elementen. Op de verdiepingen worden Dycore breedplaatvloeren toegepast.  In het zorggebouw is plaatselijk gekozen voor een staalconstructie en kanaalplaatvloeren om zo de grotere overspanningen te overbruggen.

Het ontwerp van de gebouwen komt van de hand van Rijnboutt.

Realisatie
De RuwBouw Groep neemt Bébouw Midreth flink wat werk uit handen bij de bouw van het zorgcomplex. Wij verzorgen hier namelijk ook het grootste gedeelte van het cascowerk. Onder de naam DRBG kalkzandsteencasco verzorgen wij de volledige werkvoorbereiding, levering en montage van het casco. De werkzaamheden en de materialen voor dit project:

  • de afroepen van de te leveren materialen
  • de complete maatvoering vanaf de stramienen
  • het leveren en verwerken van alle benodigde kalkzandsteen, inclusief vooropperen
  • het berekenen, leveren en aanbrengen van de beton lateien
  • het leveren van alle toebehoren zoals hulpmateriaal en de stelspecie voor de kimmen
  • het leveren en verwerken van alle vloeren incl. alle materialen

De verwerking van het kalkzandsteencasco  is gedaan door Exklusief lijmwerken en de montage van het staal en de verwerking van de vloeren is gedaan door Precamon.