Woonzorggebouw CarMar te Volendam

In Volendam realiseert Van den Hogen Bouwbedrijven B.V. een woonzorgvoorziening voor 16 jongvolwassenen met een visuele en/of verstandelijke beperking. Het woonzorggebouw wordt gebouwd in de wijk Broekgouw op initiatief van Stichting CarMar.

Stichting CarMar heeft als doel een thuis te creƫren voor mensen met een beperking. Een eigen plek waar niet de beperkingen van de bewoners, maar juist hun mogelijkheden en wensen centraal staan. Een plek waar ze zelf de indeling van hun dag bepalen en de activiteiten die ze willen doen.

TBE-ZA tekende het ontwerp van de nieuwbouw waar jonge bewoners 24 uur per dag zorg en begeleiding krijgen. De zelfstandige wooneenheden zijn verspreid over twee verdiepingen en liggen rondom een gemeenschappelijke ruimte. Het gebouw sluit qua vorm en uitstraling aan bij de omgeving.

Dycore leverde kanaalplaatvloeren voor de begane grond en een deel van de 1e verdiepingsvloer. Dycore breedplaatvloeren zijn toegepast op de 1e en 2e verdieping. Daarnaast is gekozen voor Calduran kalkzandsteen elementen voor de wanden.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Van den Hogen Bouwbedrijven B.V.
  • Adviseur: Eigen ontwerp
  • Architect: TBE-ZA architecten en ingenieurs B.V.