Wonen binnen oude fabrieksmuren? Wonen Op Enka!

Nabij het centrum van Ede en aan de rand van de Veluwe ligt de historische locatie Op Enka. Op het oude fabrieksterrein verrijst nieuwbouw in vier verschillende woonwijken. Een van deze wijken is Het Carré, waar de carrémuur de basis vormt van een uniek project.

De carrémuur is een van de acht overgebleven monumentale onderdelen op het Enka-terrein. Aansluitend aan de nog te behouden muur komen nieuwe huizen. Het ontwerp van de woningen is gebaseerd op het stramien van de muur, waardoor verschillende breedtes ontstaan. De karakteristieke delen van de oude bebouwing worden hiermee geïntegreerd in de nieuwe wijk.

Energiezuinige nieuwbouw

De warmte voor het project komt vanuit de biomassa-centrale. Biomassa wordt massaal omgezet naar energie. Er is hiermee geen gasinstallatie en cv-ketel meer nodig. Meer informatie leest u op de website van Warmtebedrijf Ede.

Bouwsysteem

Het toegepaste bouwsysteem omvat kalkzandsteen en systeemvloeren. Wij leverden Dycore breedplaatvloeren voor de verdiepingen en Calduran kalkzandsteen elementen om de wanden op te bouwen. Er is gekozen voor dit bouwsysteem vanwege de grote diversiteit woningen en gevels. Met kalkzandsteen en breedplaatvloeren bouwt u flexibel, en daarmee met zeer veel keuzevrijheid bij kopersopties.

Betrokken partijen
  • Opdrachtgever: AM
  • Aannemer: BAM Wonen Bouwen Op Maat
  • Architect: Bokkers & van de Veen architecten