Individuele wens koper centraal

Centraal in Nederland verrijst Villaplan Julianahof. Dit kleinschalige, maar royale en luxueuze  woningbouwproject omvat 18 geschakelde woningen, in diverse typen en 1 vrijstaande woning. Uitgangspunt voor de bouw is het kunnen inspelen op de individuele wensen van de kopers. Dat vraagt om flexibiliteit bij de keuze van bouwmaterialen. Aannemingsmaatschappij Friso zocht de slimste mix om tegemoet te kunnen komen aan alle keuzeopties en bundelde daarvoor de krachten met De RuwBouw Groep.

Mathijs Natzijl, Vestigingsleider bij Friso: “De koper van vandaag wil dat zijn toekomstige woning zoveel mogelijk voorziet in zijn individuele wensen. Dat stelt aan de bouw een uitdaging. Bij dit project stonden de verkoopprijzen eerder vast dan dat er uiteindelijk gestart kon worden met de bouw. Dat betekende een extra uitdaging erbij, want het budget was gebaseerd op prijzen uit de periode dat het economisch een stuk minder ging.”

Kalkzandsteen biedt vrijheid
De binnenspouwbladen van alle gevels, dus ook op de eerste en tweede verdiepingen, zijn van kalkzandsteen. Evenals de woningscheidende wanden. Natzijl: “Gezien de keuzemogelijkheden van de koper is kalkzandsteen ideaal. Niet alleen tijdens de bouw, maar ook achteraf als het bijvoorbeeld om stopcontacten of het aanbrengen van andere individuele wensen gaat.”

Direct opbouwen met elementen
Op een strokenfundering is direct begonnen met de Calduran kalkzandsteen elementen. Dat komt op zich niet vaak voor, maar dit plan bood ons de ruimte. Elementen van 54 cm zijn in de lijnmortel geplaatst. Daar bovenop, en dat is ook anders dan anders, is een standaard kim aangebracht waar we profijt van hebben bij het plaatsen van ventilatieroosters en doorvoeringen. De totale hoogte kwam daarmee op 60 cm en dat is voldoende maat om daarop verder te bouwen.” Roland Beijersbergen, Projectleider bij Friso: “Door 1 element weg te laten, is de doorgang voor al het leidingwerk gewaarborgd. Achteraf wordt de overgebleven sparing dicht gemetseld.”

Breedplaatvloeren ideaal voor individuele wensen
Paul van der Munnik, Accountmanager bij De RuwBouw Groep: “Vervolgens dienen de Dycore ribbenvloeren als basis van de woningen. Op de eerste en tweede verdieping zijn breedplaatvloeren, ook van Dycore, aangebracht. Natzijl: “Er is bewust gekozen voor breedplaatvloeren in verband met de constructie en keuzeopties. Zo zijn er bijvoorbeeld kopers die de badkamer op de eerste verdieping groter hebben gemaakt en/of hebben gekozen voor een extra badkamer op de 2e verdieping. Ook bieden de woningen ruimte voor uitbouw aan de achtergevel en de garage. Zo ontstaat een tuinkamer over de totale breedte van het perceel. In de dakconstructie wordt voor natuurlijk daglicht een lichtstraat aangebracht en dat is met breedplaatvloeren eenvoudig te realiseren.”

Slim bouwen, slim inkopen
We hebben als partners de intentie uitgesproken elkaar zoveel mogelijk te helpen en ondersteunen”, vervolgt Natzijl. Van der Munnik: “Om de uitvoering soepeler te laten verlopen, stellen we bijvoorbeeld een IFC-model ter beschikking en we hebben bij dit project onze Calduran Lateiservice® ingezet waarbij we samenwerken met Vebo. Dat betekent de berekening, tekening en bestelling van lateien in wanden van kalkzandsteen. Samen met de kalkzandsteenelementen verwerken we de lateien in de wanduitslagen en nemen ze op in de bestelprocedure.” Ook de gevelstenen en dakpannen komen uit de koker van de CRH Group. BMN uit Lelystad heeft deze en ook alle andere ruwbouwmaterialen geleverd. Natzijl: “Door alles bij een partij onder te brengen, levert dat ons volumevoordeel op en dat is, gezien het kostenaspect in dit geval, erg handig.”

Samen sterk
Natzijl vervolgt: “Al jaren hebben we een mooie synergie met De RuwBouw Groep, maar ook het met andere bedrijven die onder CRH Group vallen. We hebben samen gezocht naar de beste mix om dit project voor elkaar te krijgen. Er is gekeken naar een totaal cascobouw door De RuwBouw Groep. Maar door de kostenuitdaging was dit niet mogelijk. Dan zoek je samen verder naar wat wel kan. In dit geval is dat de levering van het hele casco van alle woningen.” Van der Munnik: “We geloven beiden niet in ‘quick win’, maar in een lange termijn relatie. Dat gaat verder dan alleen bouwmaterialen verkopen. Door in het voortraject bij elkaar te komen, kennis uit te wisselen en samen na te denken over de engineering, de levering, uitvoering en het niveau van oplevering zijn we erin geslaagd om alle uitdagingen het hoofd te bieden.”