Speels wonen in Land van Valk te Dordrecht

Woningen op maat met cascobouw

Vlakbij het centrum van Dordrecht wordt de wijk Land van Valk uitgebreid met 47 nieuwbouwwoningen in het project Valkhorst. Bijzonder aan het project is dat cascobouw wordt toegepast, terwijl het aantal variabelen echt maximaal is.

Heijmans en De RuwBouw Groep bouwen volgens het Heijmans Woonconcept. Een concept dat garant staat voor speelsheid wat betreft de afwerking en ruime keuzevrijheid voor de koper om de woning naar wens te laten bouwen.

Quinten ten Hoor, hoofduitvoerder bij Heijmans: “Dit is een van de meest afwijkende conceptprojecten tot nu toe. Er zitten echt uitdagingen in. Er zijn namelijk 13 typen binnen de 4 hoofdcategorieën: hofwoningen, parkwoningen, 4-laagse stadswoningen en statige twee-onder-een-kapwoningen. Het project kent de meest uitgebreide opties om zowel binnen als buiten af te stemmen op de persoonlijke woonwensen en smaak van de koper.”

Op maat
Gert de Bruin, projectleider bij De RuwBouw Groep voor alle Heijmans projecten: “Dit project is gebaseerd op de standaard woning, die wij samen met Heijmans op basis van ons partnerschap al helemaal tot in detail hebben uitgewerkt. De klantspecifieke zaken worden door onze eigen engineering ingetekend en vervolgens geproduceerd. Ondanks de vele klantspecifieke opties biedt standaardisatie hier toch voordelen. Het stelt ons in staat om ongeveer 5 cascowoningen per week te realiseren.

Alle begane grond vloeren zijn Dycore ribbenvloeren, de prefab cascowanden en gevels zijn van Heembeton en de verdiepingsvloeren zijn Dycore kanaalplaatvloeren. Alles is in prefab uitgevoerd, ook de uitbouwen en de garages. Daar komt onze kracht naar voren. Per productsoort hebben we een enorme expertise in huis. We weten precies wat productietechnisch mogelijk is en onze engineers combineren dat vakkundig tot één geheel.”