Résidence Tellepark te Heerenveen

Op een prachtige plek in hartje Heerenveen verrijzen drie woontorens met ieder acht appartementen en een penthouse. De appartementengebouwen komen op de plek waar tot 2006 het Telle-zwembad stond. De namen van de torens verwijzen naar deze historie; Baaimaster, it Djippe en Sinnegreide zijn Friese namen voor badmeester, het diepe en zonneweide.

De gebouwen in het statige Tellepark kenmerken zich door een natuurlijke vormgeving; veel en grote raampartijen en buitenruimtes. VDZ architecten heeft ervoor gekozen de gebouwen zo compact mogelijk te maken, zodat er veel park over is gebleven. De parkeerruimten worden voorzien van een sedum dak waardoor het opgaat in het glooiende park. Opdrachtgever voor de bouw van de drie torens is Zwanenburg Projecten. De bouw is in handen van Hesco Bouw B.V.

De RuwBouw Groep levert aan dit project Calduran kalkzandsteenelementen, Dycore breedplaatvloeren en op speciaal verzoek van de constructeur prefab betonnen balken die om het gehele vloerveld zijn gelegd.