Prefab casco hand in hand met keuzevrijheid

Conceptueel bouwen in schoonheid

Rijk gedetailleerde woningen in een gevarieerde woonwijk. Dat is waar Nieuw Koningsduin in Bakkum voor staat. Het DRBG prefab casco vormt de basis voor de woningen. Woonwensen van kopers worden ingewilligd, maar wel vanuit een gestandaardiseerde manier van bouwen.

Projectleider Jan Bassa van ABB Bouwgroep: “we hebben ons woningbouwsysteem samen met De RuwBouw Groep zo doorontwikkeld dat aan de woningen niet is te zien dat ze conceptueel zijn gebouwd. Binnen het cascoconcept kunnen kopers kiezen uit verschillende opties. De gebruikelijke zaken als uitbouwen en erkers, maar ook bijvoorbeeld de breedte van de beukmaat.”

Yusuf Kölemenoglu, accountmanager bij De RuwBouw Groep: “het belangrijkste proces bij een woningconcept is dat je alles vooraf in de ontwikkelfase samen met de co-makers uitwerkt. Hierdoor voorkom je onnodige kosten en reduceer je de faalkosten op de bouw aanzienlijk. Een prefab woningconcept is een proces dat gedragen moet worden door het gehele bedrijf en co-makers.”

Bouwsysteem
ABB Bouwgroep heeft gekozen voor een droog en snel bouwsysteem in prefab beton. Ook vanwege de standaard hoge kwaliteit van prefab producten en heldere afspraken over levering. Jan Bassa: “We zijn zeer content met dit systeem en zien geen reden om op andere bouwsystemen over te stappen. Juist omdat alle variaties conform de wensen van kopers mogelijk zijn.”