Parkeergarage bij het Haga Ziekenhuis in Den Haag

In het deelgebied Haagsche Kwartier worden zo’n 610 woningen en appartementen, circa 3.000 m2 commerciële ruimte, een grote overdekte parkeergarage en een centraal ontmoetingsplein gerealiseerd. De ondergrondse parkeergarage op twee niveaus biedt ruimte aan maar liefst 800 auto’s (openbaar). De bouw is in handen van Heijmans. Dycore levert balkbodems en breedplaatvloeren, waarmee de hele ondergrondse parkeergelegenheid opgebouwd wordt.

Hierop worden later vijf appartementengebouwen inclusief commerciële ruimten en een centraal plein met binnentuin gerealiseerd. Het project wordt integraal binnen Heijmans aangepakt. Heijmans Vastgod is opdrachtgever en heeft dit project in eigen beheer ontwikkeld. Heijmans infra draagt zorg voor de ruwbouw van de parkeergarage en Heijmans Woningbouw realiseert alle vormen van wonen. Ook voor de uitvoering is gekeken naar een integrale aanpak. De keuze voor de bouw van de parkeergarage viel hierbij op Dycore als totaalleverancier.

De Dycore breedplaatvloer bestaat uit een geprefabriceerde en gewapende betonnen breedplaatschil met een standaard breedte van drie meter voorzien van ingestorte tralieliggers. Deze afmeting heeft als voordeel dat minder handelingen nodig zijn om deze grote oppervlakte van de basisvloeren te voorzien. Dit versnelt het bouwproces.

Binnenstedelijke logistiek

Dit project vormt een echte uitdaging wat logistiek betreft. De ligging midden in Den Haag en bij het Haga Ziekenhuis vraagt naast een strakke planning om een strakke logistiek. De vrachtwagens worden zo veel mogelijk direct gelost op de bouwplaats. De balkbodems en breedplaatvloerelementen gaan rechtstreeks naar hun positie in het werk.

Betrokken partijen
  • Opdrachtgever: Heijmans Vastgoed
  • Architect: Klunder Architecten
  • Hoofdconstructeur: Lievense
  • Installatietechnische gedeelte: M3E Groep

Meer weten? Het complete verhaal vindt u terug in ons relatiemagazine Element.