Julia’s Eiland, jaren ’30 architectuur in Wateringen

In het Westlandse Wateringen wordt flink gebouwd. Door de combinatie van een ideale ligging en de gemoedelijke sfeer is er vraag naar verschillende typen woningen. Het Heembeton prefab casco vormt de basis voor deze woningen. Het casco bestaat uit Heembeton wanden en Dycore ribben- en kanaalplaatvloeren. Ook de montage wordt door Heembeton verzorgd. Boele & van Eesteren is de aannemer van dit project.

Julia’s Eiland is onderdeel van de nieuwe wijk Juliahof. Het plan kenmerkt zich onder andere door de klassieke architectuur, naar ontwerp van 4D architecten. Wisselende kaprichtingen, opvallende dakoverstekken en rijke detaillering zorgen voor een statige uitstraling. Een ander kernmerk is de aanwezigheid van water. Alle woningen hebben ruime tuinen die (deels) aan het water grenzen.

1e en 2e fase
De 1e fase van Julia’s Eiland bestaat uit 12 twee-onder-een-kapwoningen, 7 herenhuizen en 26 rijwoningen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen worden gebouwd volgens het PlusWonen woningconcept van Volker Wessels. Fase 2 bestaat uit 31 woningen. De realisatie van Julia’s Eiland is eind 2017 van start gegaan.

Betrokken partijen

  • Aannemer: Boele & van Eesteren
  • Opdrachtgever: Juliahof VOF (BPD en VolkerWessels Vastgoed)
  • Architect: 4D architecten
  • Constructeur: Van Rossum Raadgevende Ingenieurs