Julianastraat Puttershoek.

Direct naast het winkelcentrum van Puttershoek lag een jaren ’20 woonwijk, waarvan de woningen woontechnisch niet meer voldeden aan de huidige eisen. Gezien de noodzakelijke ingrepen was renovatie niet haalbaar, waardoor besloten werd de huidige woningen te slopen en nieuwbouw hiervoor terug te plaatsen.

Project Julianastraat omvat meerdere woningen. In een eerder stadium zijn reeds 15 huurappartementen en 29 wooneenheden voor mensen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen gerealiseerd. In mei 2015 zijn de woningen opgeleverd. Fase 2 omvat 18 patiobungalows, gevolgd door 13 eengezinswoningen in fase 3.

Fase 2 is nu in aanbouw. De patiowoningen bestaan uit één bouwlaag met een kap. Aan de achterzijde zijn de woningen verlengd met een bouwlaag welke nagenoeg plat is afgedekt, waardoor een L-vormige woning ontstaat. De overgebleven ruimte vormt de patio. De woningen worden gekenmerkt door een enigszins traditionele maar eigentijdse uitstraling. Muren zijn opgetrokken uit rode baksteen en de kappen worden afgedekt met oranje dakpannen.

Wij leveren hier Calduran kalkzandsteen elementen inclusief lateiservice®, Dycore ribbenvloeren voor de begane grond en breedplaatvloeren voor de verdiepingen. De bouw is in handen van BM Bouw.