Integraal Kind Centrum Triade Aalsmeer

Vink+Veenman kiest kalkzandsteen met lateiservice van Calduran

IKC Triade is een klimaatvriendelijk gebouw, dat voor de verwarming gebruik maakt van restwarmte van een datacentrum in de buurt. Vink+Veenman is de aannemer en bouwt met kalkzandsteen van Calduran. Daarnaast maken zij ook gebruik van de Calduran Lateiservice en dat levert in het voortraject én de bouw voordelen op.

Klanten van Calduran Kalkzandsteen krijgen altijd een voorbereidingsschema, zodat zij alle stukken inclusief leverplanning kunnen verzamelen die nodig zijn om het project direct vanaf het eerste moment zo foutloos mogelijk te berekenen en te tekenen. Als de stukken bij ons binnenkomen op werkvoorbereiding, gaan ze naar de tekenaar. Vervolgens berekent de constructeur de lateien en worden ze in samenspraak met de tekenaar ingetekend.

De tekeningen van de wanduitslagen en het lateiadvies worden ter controle aangeboden. Ze kunnen worden gecontroleerd met Calduran Webviewer.

Eenduidige uitvoering
Als de tekeningen door beide partijen definitief bevonden zijn, bestelt Calduran de lateien bij Vebo Beton & Staal. De lateien, zoals getekend in het wandenboekje, vormen de basis voor de bestelling. Ook het leveringsschema wordt door Calduran aan Vebo doorgegeven, waardoor de uitlevering op het werk van zowel de kalkzandsteen als de lateien synchroon loopt.

Meer weten over de voordelen van Calduran Lateiservice?
Lees het volledige verhaal in ons relatiemagazine Element.

 

Bron artist impression: Frenken | Scholl Architecten, Maastricht