Innovatieve werkwijze bij De Remise te Haarlem

Nieuwbouwwijk De Remise in Haarlem omvat vier verschillende typen woningen. Het plan voorziet in 146 eengezinswoningen en 58 appartementen. De RuwBouw Groep is bij dit project meer dan leverancier alleen. Wij leveren hier een bijdrage aan de totstandkoming van de werkmethode Every Day Smile; de nieuwe standaard van Dura Vermeer als het gaat om werken in de bouw.

Teamopvolging
Aan Every Day Smile ligt de manier van werken in een autofabriek ten grondslag. Veertien teams werken volgens een vast stramien aan de woningen. Elk team werkt in één woning aan een vast takenpakket. Alle benodigde materialen worden dagelijks voor of in de woning klaargezet. Na acht uur schuift een team door naar een volgende woning. Zijn de veertien teams in de woning geweest, dan is deze af.

Tevredenheid
Door deze aanpak kan een woning in twintig dagen worden gebouwd. Maar daar is het Dura Vermeer in eerste instantie niet om te doen. Every Day Smile moet bouwplaatsmedewerkers optimaal in de gelegenheid stellen om hun werkzaamheden op een goede wijze uit te voeren in een beheerst, overzichtelijk en voorspelbaar bouwproces. Het moet de tevredenheid van alle partijen op de bouw verhogen, zodat er een positieve samenwerking ontstaat.

Bouwpartner
De RuwBouw Groep is vanaf het begin intensief betrokken bij het nieuwe bouwproces. Er is meegedacht over hoe leveringen moesten gaan lopen, over de wijze van monteren en over combiwerkzaamheden als het ter beschikking stellen van een kraan met machinist. Projectleider Jeroen Putter: “De RuwBouw Groep levert al vijf jaar onze casco’s en weet welke voorzieningen nodig zijn. Dat is op dit pilotproject een groot voordeel gebleken.”

Nieuwsgierig hoe dit werkt? Bekijk de film.