Havenkwartier Bergen op Zoom breidt uit

Combinatie van Calduran kalkzandsteen en Dycore vloeren toegepast

Op het oude PNEM terrein in het populaire, historische Havenkwartier realiseert Hazenberg Bouw B.V. een kleinschalig woonplan; BergsLicht. De RuwBouw Groep levert Calduran kalkzandsteen en diverse typen Dycore vloeren voor 6 + 8 eengezinswoningen en 23 appartementen.

Het nieuwbouwplan is ontwikkeld door Blauwhoed en vormt een mooie verbinding tussen de binnenstad en het Havenkwartier. De woningen zijn tot stand gekomen door co-creatie. Blauwhoed gaf de toekomstige bewoners inbreng bij het ontwikkelen van hun ideale woning. Ook omwonenden van de wijk zijn bij de ontwikkeling van het plan betrokken.

Het appartementengebouw, dat plaats biedt aan 23 appartementen, herinnert in vorm en materiaalgebruik aan een historisch fabrieksgebouw. Detaillering, gebruik van staal, grote vensters en de gekozen baksteen zorgen voor een robuust uiterlijk.

De begane grondvloer van de woningen wordt gevormd door Dycore ribben- en deels kanaalplaatvloeren. Voor de verdiepingsvloeren van het appartementengebouw is gekozen voor breedplaatvloeren. De wanden worden opgebouwd uit Calduran kalkzandsteenelementen.