Direct verder bouwen met de Dycore Kant & Klaar vloer

Op project Hofwijk fase 2b in Mijnsheerenland zijn zes rijtjeswoningen voorzien van een nieuw type vloer voor de eerste en tweede verdieping. De Dycore Kant & Klaar is een 22 centimeter dikke, massieve vloer waarin zich een compleet installatienetwerk uitstrekt.

Proefopstelling constructie
Het project in Mijnsheerenland is het tweede pilotproject dat is uitgevoerd met de nieuwe vloer. VORM Bouw heeft ervoor gekozen om zowel de eerste als de tweede verdieping van zes woningen uit te voeren met de innovatieve vloerelementen. Zij zijn hierbij niet over één nacht ijs gegaan. Voorafgaand aan de daadwerkelijke uitvoering werd een proefopstelling van de constructie neergezet.

Hoge maatvastheid
Wat opvalt, is de hoge maatvastheid van het product. Dat betekent per definitie efficiënt werken op de bouw, met minder fouten en faalkosten. Wat weer resulteert in een gegarandeerd hoge kwaliteit. Maar alles moet wel passen en dus ruim van tevoren bekend zijn. Aan last minute koperswensen is gedacht; die kunnen via loze leidingen of randzones nog worden ingewilligd.

Tijdwinst
Binnen 20 minuten over een volledige verdiepingsvloer beschikken? Het is mogelijk met de Dycore Kant & Klaar vloer. Hierna hoeft de installateur alleen nog te koppelen. Een koppelingsmethodiek afkomstig van leverancier en medeontwikkelaar DYKA koppelt installaties eenvoudig, snel en zonder gereedschap. Daarnaast wordt winst behaald uit de droge bouwmethodiek. Een afwerkvloer is niet meer nodig en ook het onderstempelen kan achterwege blijven.