Goede samenwerking op het gebied van bouwlogistiek

Aan de Kooilaan te Leiden worden door Heijmans Woningbouw Rotterdam 12 woningen gerealiseerd met het DRBG prefab casco. Gezien de locatie is voor de montage van de Heembeton wanden en Dycore kanaalplaatvloeren samen met de aannemer een oplossing gezocht én gevonden.

Een DRBG prefab casco monteren wij normaal gesproken met een eigen 50 tons rupskraan. Dit was bij dit project niet mogelijk, omdat de woningen bovenop een verhoogd parkeerdek komen, waar een rupskraan niet op kon staan. De afstand tussen de woningen en de plaats waar de rupskraan wel kon staan was te groot. Heijmans heeft daarom haar torenkraan tijdens ons bouwproces beschikbaar gesteld. Wij hebben hierna de opstelplaats van de trailers bepaald, zodat de torenkraan voldoende bereik had. De casco’s zijn door montagebedrijf De Viersprong in opdracht van De RuwBouw Groep gemonteerd.

Deelplan 4a bestaat in totaal uit een supermarkt, winkels, een openbare parkeergarage en huur- en koopwoningen. Bovenop de supermarkt en de parkeergarage wordt een openbaar dakpark gerealiseerd. Het Plein van Leiden is een gezamenlijke ontwikkeling van de gemeente Leiden en Kooiplein Leiden CV, bestaande uit Heijmans en woningbouwcorporatie De Sleutels). Dit deelplan binnen het totale plan Het Plein van Leiden is ontworpen door bureaus Geurst & Schulze en KCAP (dakpark).

Naar verwachting is Het Park eind 2017 gereed.