Appartementencomplex De Wachter

De nieuwe wijk Westergouwe in Gouda is volop in ontwikkeling. Onderdeel hiervan is deelgebied ‘De Tuinen 3’ waar in opdracht van Woonpartners Midden Holland appartementencomplex De Wachter wordt gebouwd.

In het appartementencomplex is plaats voor 42 woningen van circa 70 m2, allen bestemd voor de sociale huur. Het ontwerp van Architectenbureau Visser en Bouwman oogt compact, waardoor het geveloppervlak en daarmee de thermische schil beperkt blijft. Het binnenklimaat is prettig door een langwerpige brede vide met daklichten, zodat daglicht tot diep in het gebouw kan doordringen. Deze vide wordt kolomvrij en met vlakke plafonds gerealiseerd. Dit is mogelijk door de gekozen bouwmethodiek, een combinatie van breedplaatvloeren en kalkzandsteen.

De bouw is in handen van BM Bouw B.V. Als vaste partner op het gebied van vloeren en kalkzandsteen leveren we aan dit project: Calduran kalkzandsteen elementen, Dycore kanaalplaatvloeren voor de begane grond en Dycore breedplaatvloeren voor de verdiepingen.