95 woningen Vogeltjesbuurt Tilburg.

De RuwBouw Groep is één van de zes partners waarmee Bouwmaatschappij Van der Weegen 95 woningen bouwt in de Vogeltjesbuurt te Tilburg. De woningen worden in een one-piece-flow gesloopt en opgebouwd.

Wij zijn in een vroeg stadium betrokken bij LEAN- en engineeringssessies, waardoor de montagesnelheid en montagevolgorde van het prefab casco systeem volledig is afgestemd op het proces van de partners. In goed overleg is gekozen voor een trapsgewijze verticale montagevolgorde, waarmee een productie van één woning per dag wordt behaald. Alle partijen hebben een vaste dagproductie, zodat iedereen elke dag dezelfde werkzaamheden heeft. Dit resulteert in een bouwtijd, van sloop tot en met oplevering van minder dan 25 dagen per woning. Bij de eerste drie proefwoningen is dit al gehaald!

Daarnaast coördineren wij het groot logistiek voor dit project, door het maken van combinatievrachten met betonnen wanden en vloeren, trappen, binnenwanden, kappen en houtskeletbouwelementen. Hierdoor wordt de verkeersdruk in de wijk en op de bouwplaats aanzienlijk verminderd.