38 woningen Landgoed De Drenkeling te Rockanje

In de Zuid-Hollandse kustplaats wordt polder Drenkeling omgevormd tot een gebied waarin wonen, recreatie, sport en natuur samenkomen. De Lange Stallen is één van de deelgebieden van het landgoed en fase 1A bestaat in totaal uit 38 woningen.

De 38 woningen nabij het huidige dorpscentrum zijn verdeeld in 14 rijwoningen voor starters, 14 luxere rijwoningen en 10 twee-onder-een-kapwoningen. De bouw is in handen van VORM 6D Wonen B.V. die verantwoordelijk is voor het woonconcept 6D binnen Vorm Bouw B.V. De naamgeving De Lange Stallen is een verwijzing naar de stalcomplexen bij landgoederen.

Energiezuinig
In de Lange Stallen komen woningen van de toekomst; groen, veilig en energieneutraal. De rijwoningen worden allemaal in de Nul Op de Meter uitvoering gebouwd, de twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd als EPC 0 woning. Door de woningschil te verbeteren, het warmteverlies bij douchen en ventilatie terug te winnen, energiezuinige apparatuur te gebruiken en zonnecellen te plaatsen voor het voeden van de technische installaties.

Leveringen kalkzandsteen en vloeren
Dycore levert voor de diverse woningtypes de ribbenvloeren en geïsoleerde kanaalplaatvloeren voor de begane grond en breedplaatvloeren voor de 1e en 2e verdieping. Daarnaast worden Calduran kalkzandsteenelementen toegepast voor alle wanden en gevels.