35 woningen Westergouwe te Gouda.

In de wijk Westergouwe worden op een wooneiland, in opdracht van VOF Westergouwe, 35 eengezinswoningen gerealiseerd, verdeeld over 19 kadewoningen, 11 rijwoningen, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 1 vrijstaande woning.

De bouw is in handen van Heijmans Woningbouw B.V. Onze DRBG prefab casco’s vormen de basis van de woningen. De casco’s worden opgebouwd met Heembeton wanden, Dycore ribbenvloeren voor de begane grond en Dycore kanaalplaatvloeren voor de verdiepingen. De woningen worden begin 2017 opgeleverd.

Westergouwe ontpopt zich tot een groene en waterrijke woonwijk . Met een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen alsook de mogelijkheid om een eigen huis te bouwen.

Van oudsher is Gouda een typische waterstad met een rijke historie. De vele fraaie monumentale grachtenpanden in het centrum van Gouda en rondom de haven zijn het toonbeeld van de welvaart die Gouda rond de 13e eeuw kende. De architect heeft zich bij het ontwerpen van de woningen in Gouwekade laten inspireren door de schoonheid van die panden en het wonen aan het water.