30 appartementen Prinsenveste te Culemborg.

In het Oranjekwartier, op de hoek van de Weidsteeg en de Anthony van Lalainglaan , wordt door Aannemersbedrijf P. van Leeuwen uit Meerkerk een kleinschalig woongebouw gerealiseerd met in totaal 30 appartementen, verdeeld over vijf bouwlagen.

Om de gewenste kleinschaligheid van het gebouw te creëren, is gekozen voor twee entreepartijen, die beide 15 appartementen ontsluiten. Om aansluiting te vinden op de onlangs gerealiseerde rijbebouwing in beide straten zijn de twee gebouwuiteinden een etage verlaagd en de hoek van het gebouw juist verhoogd, waardoor een trapsgewijze opbouw van volume ontstaat.

Voor de begane grondvloeren is gekozen voor Dycore geïsoleerde kanaalplaatvloeren. Op de begane grond zijn de inpandige bergingen te vinden, welke zijn opgebouwd met Calduran kalkzandsteen vellingblokken. De dragende, deels woningscheidende, wanden bestaan uit Hoogbouwelementen met druksterkten van 36 en 44 N/mm2. Voor het stellen van de kimblokken als uitvlaklaag voor de wanden is Calduran Kimfix® gebruikt. De niet-dragende binnenwanden worden uitgevoerd met Calduran kalkzandsteen elementen. De verankering van de elementen aan de bovenliggende vloer gebeurt door middel van dookgatankers. Op de verdiepingen zijn Dycore breedplaatvloeren toegepast.

Naast bovengenoemde producten hebben wij op dit project ook twee services aangeboden:

  • Calduran Lateiservice®; wij verzorgen de berekening, tekening en bestelling van lateien in wanden van kalkzandsteen
  • Calduran Webviewer ®; wanduitslagen kunnen direct worden uitgewisseld tussen de werkvoorbereiding van de klant en ons projectbureau