Ontwikkelingen kanaalplaatfabriek Oosterhout

Nadat op 12 augustus 2016 brand uitbrak in de kanaalplaatfabriek in Oosterhout, is er hard gewerkt om de fabriek weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen. Binnen korte tijd draaide de fabriek op ongeveer 50% van de oorspronkelijke capaciteit. Inmiddels draaien we al enkele maanden op circa 65% van de capaciteit.

Nieuwe betoncentrale
Bij de brand heeft met name de betoncentrale enorme schade opgelopen waardoor deze onbruikbaar is. Een belangrijke stap voor een volledig operationele fabriek is dan ook de bouw van een nieuwe centrale.

De belangrijkste onderdelen van de betoncentrale zijn bij de firma Rotonde geassembleerd en als complete bouwcomponenten per schip vervoerd naar Oosterhout. Met behulp van twee kranen, waaronder een 750tonner, zijn de delen geplaatst en gemonteerd. De kubelbrug met een lengte van 46 meter werd als eerste gehesen en op zijn plaats gebracht. Vervolgens is de 70 ton wegende mengervloer met de toeslagstoffen- en cementwegers geplaatst en hierna de vloer met besturingsruimte.

Dankzij een gedegen voorbereiding van zowel Rotonde als De RuwBouw Groep zijn de montagewerkzaamheden succesvol en geheel volgens planning verlopen. We verwachten voor de bouwvak te kunnen proefdraaien met de nieuwe centrale om hem vervolgens spoedig na de bouwvak in gebruik te kunnen nemen.

Baanverwarming
Tijdens de brand is ook veel schade ontstaan aan de verwarmingsinstallatie en baanverwarming. De nieuwe verwarmingsinstallatie is in het voorjaar opgeleverd. Aansluitend wordt in de komende maanden alle baanverwarming vervangen. De verwachting is dat eind dit jaar de fabriek weer op volledige capaciteit draait.

Alternatieve productie
In de tussenliggende periode worden we door onze CRH-zusterbedrijven in Belgiƫ (Echo en Ergon) en andere branchegenoten geholpen, doordat zij ons capaciteit aanbieden. Natuurlijk is dit geen optimale situatie, maar we zijn blij dat we deze ondersteuning krijgen om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen met de gevraagde kanaalplaten.

Heeft u vragen? Bel afdeling verkoop op nummer 0341-464000 of neem contact op met uw accountmanager.