Hulp nodig in het ontwerpstadium?

De RuwBouw Groep levert alle constructieve bouwelementen die nodig zijn voor een integrale en gestroomlijnde ruwbouwfase, van vloer-, wand- tot complete prefab cascosystemen. Echter, we zijn meer dan een leverancier van beton- en kalkzandsteenproducten en starten onze samenwerking bij voorkeur al bij het begin van een bouwproject.

Vanuit de afdeling Techniek & Advies geven wij ondersteuning bij het verkrijgen van een optimaal ontwerp. Binnen de Nederlandse bouwregelgeving (Bouwbesluit) gelden naast de algemene regelgeving ook constructieve-, brand- en geluidseisen. Door al in het ontwerpstadium mee te denken met onze opdrachtgevers, worden onze producten optimaal toegepast. Met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van onze producten realiseren we samen met u een goed bouwkundig en constructief ontwerp.

Integraal ontwerp
Zo adviseren wij bij de productgroep kalkzandsteen op productniveau. We geven advies over het toepassen van de verschillende typen producten, verwerking en dilataties. We kunnen voor onze opdrachtgevers ook een integraal ontwerp maken, waarin een in het werk gestort betonnen casco wordt omgerekend naar een kalkzandsteen casco. Uiteraard voldoet deze aan de gestelde eisen uit onder andere het Bouwbesluit. De voordelen van kalkzandsteen, zoals: een korte voorbereiding, flexibiliteit, eenvoudige verwerking en een concurrerende prijs, komen hiermee tot hun recht.

Kalkzandsteenconstructie
Een voorbeeld van de advisering vanuit De RuwBouw Groep is het project ’20 appartementen De Componist te Sliedrecht’. Hier is vanuit Techniek & Advies een kalkzandsteen constructieadvies gemaakt. Op basis van het schetsontwerp is advies gegeven over de toe te passen diktes en druksterktes van kalkzandsteen. Hierbij hebben we ook gekeken naar de wijze waarop stabiliteit kan worden verkregen met behulp van kalkzandsteen wanden en de aansluiting van de balkons op de wanden. Het toegepaste bouwsysteem bevat kalkzandsteen en systeemvloeren. Rehorst Bouw B.V. realiseert de appartementen.

Neem voor informatie en/of advies vrijblijvend contact op met de afdeling Techniek & Advies. Via mail: bouwtechniek@drbg.nl of via telefoonnummer: +31 341 464 004.

 

Beeldmateriaal is afkomstig van: BPD Ontwikkeling BV Regio Zuid-West.