Gasloze nul-op-de-meter woningen én een innovatief bouwproces

Roosdom Tijhuis realiseert vijf op-en-top duurzame woningen in Het Opbroek te Rijssen. De woningen worden gebouwd in een gasloze (all-electric) nul-op-de-meter (NOM) uitvoering en worden naar verwachting opgeleverd in juli 2018.

Energiebesparende en -opwekkende voorzieningen zorgen ervoor dat de woningen net zoveel energie opleveren als dat ze gemiddeld gebruiken. De woningen worden uitgerust met een luchtwarmtepomp, waarmee de warmtevoorziening tot stand komt. Gasloos bouwen in Het Opbroek (fase 1) is onderdeel van een pilot van de gemeente Rijssen-Holten, die inspeelt op haar toekomstvisie op het gebied van verduurzaming.

Innovatief bouwproces
De woningen zijn tevens de allereerste woningen die Roosdom Tijhuis als pilot bouwt volgens haar geoptimaliseerde bouwproces. Prefabricage wordt hiervoor naar een nóg hoger niveau getild. Met als resultaat: minder afhankelijk van weersinvloeden, verder verkorten van het bouwproces, vermindering zware werkzaamheden en reductie afval op de bouwplaats.

De RuwBouw Groep levert aan dit pilot project het DRBG prefab casco, bestaande uit Heembeton wanden,  een cascovloer voorzien van isolatie en vloerverwarming voor de begane grond en de Dycore Kant & Klaar vloer. Het leidingwerk wordt vooraf ingestort of ingebouwd in zowel vloeren als wanden. Zo zijn in de nog in ontwikkeling zijnde Kant & Klaar vloer de leidingen voor onder andere elektriciteit, tapwater en cv, riolering en mechanische ventilatie fabrieksmatig al aangebracht. Een afwerkvloer is niet meer nodig.

Meer informatie over het project vindt u op de website van Roosdom Tijhuis.