Duurzaam bouwen met geopolymerenbeton.

Geen cement meer
Met de gepatenteerde geopolymerentechnologie van SQAPE kunnen we beton maken zonder cement! We gaan werken met alternatieve bindmiddelen door secundaire toeslagstoffen alkalisch te activeren, waarbij de basis blijft bestaan uit zand en grind. Inmiddels hebben we de stap gemaakt van het laboratorium naar de fabriek en zijn de eerste wandelementen reeds geproduceerd aan de Vaartweg te Lelystad. Een volgende stap is om de technologie te ontwerpen in een project.

Minimaal gelijkwaardig aan klassiek beton
De regelgeving maakt het mogelijk nieuwe materialen toe te passen door de gelijkwaardigheid aan te tonen, in het geval van geopolymerenbeton ten opzichte van cementbeton. Het gaat dan om aspecten als verwerkbaarheid, constructie, veiligheid, gezondheid, brandwerendheid, enz. Adviesbureau Hageman als onafhankelijke en gerenommeerde partij in de bouwwereld ondersteunt ons om de gelijkwaardigheid aan te tonen.

Duurzaam
De eerste berekeningen laten zien dat de milieukosten, waaronder CO2, van geopolymerenbeton ongeveer gehalveerd worden. Belangrijkste winst hierin is natuurlijk dat we geen cement meer gebruiken, daarnaast zijn de vervangende toeslagstoffen van secundaire aard. Dubbele winst dus!