Building Holland 2018

Building Holland was ook dit jaar hét innovatie event voor de bouw- en vastgoedsector. In de RAI Amsterdam kwamen van 17 tot en met 19 april 15.000 bezoekers en 230 exposanten samen. Een uitstekend platform voor De RuwBouw groep om in contact te komen met bestaande en vooral ook nieuwe relaties. 3 dagen stond een enthousiast team paraat om bezoekers te ontvangen en te inspireren met presentaties.

Gebruik van secundaire grondstoffen

Sprekers zoals Bernard Wientjes, Thomas Rau, Jan Terlouw en Ruud Koornstra spraken over de meest actuele vraagstukken en de laatste trends in de sector. Op woensdag en donderdag gaf Ben Kruseman, Business Development Manager De RuwBouw Groep, samen met Sjoerd Kloetstra, directeur Cementbouw Recycling, een presentatie over Uw oude gebouw levert ons waardevolle grondstof! De RuwBouw Groep en Cementbouw Recycling werken samen aan de upcycling van secundaire grondstoffen en maken daar gecertificeerde toekomstbestendige producten van.

Granulaatgebruik

Met de constructieve oplossingen van Calduran Kalkzandsteen, Dycore vloeren en Heembeton wanden staat De RuwBouw Groep al 100 jaar aan de basis van Nederland. In de loop der tijd hebben we aan een indrukwekkende veelheid van projecten mogen meewerken, door heel Nederland heen. Dat doen we zo duurzaam mogelijk. De RuwBouw Groep levert in haar producten tot 30% betongranulaten in betonelementen en tot 30% secundaire granulaten in kalkzandsteen elementen.

Zelf de Hololens ervaren

Bezoekers konden tijdens de beurs met de Hololens een 3D BIM model van een casco bekijken. De HoloLens is een bril die virtuele informatie kan projecteren over live beelden van de werkelijkheid. Deze techniek, die tot op heden gebruikt werd in bijvoorbeeld in het vizier van de vliegerhelm JSF, is ook bruikbaar als samenwerkingstool op bouwplaatsen. Voor bezoekers van de beurs vormde dit – na wat oefening- een mooie eerste kennismaking met deze techniek.

Wij kijken terug op een succesvolle beurs en danken alle bezoekers van de stand voor hun komst.