BIM-webinar DRBG.

Dit webinar heeft al plaatsgevonden. U kunt het webinar echter nog wel terugzien via deze link.

19-07-2016

Dat BIM faalkosten reduceert, het bouwproces versnelt en dat daarom steeds meer partijen het model als dé ideale manier van samenwerken in de keten zien, is bekend. Maar wat is de rol van de toeleverende industrie hierin? Wat is de toegevoegde waarde aan projecten die dagelijks van start gaan? Het BIM-webinar dat De RuwBouw Groep op 29 september houdt, geeft antwoord op deze vragen.

Tijdens het BIM-webinar wordt aan de hand van concrete cases gedemonstreerd hoe De RuwBouw Groep de dagelijkse BIM-praktijk van de aannemer ondersteunt. Aan de orde komen ondermeer de Revit bibliotheek en de DRBG-WebService. Het webinar is speciaal bedoeld voor projectleiders, werkvoorbereiders, tekenaars, architecten en calculators.

Revit bibliotheek
De Revit bibliotheek is in eigen beheer ontwikkeld. Wij zien het als een digitaal assortiment waarin een groot aantal Calduran kalkzandsteenproducten, Heembeton wand-,  en Dycore vloertypes zijn opgenomen. Om de bibliotheek te optimaliseren, vroegen wij vorig jaar onze gebruikers te reageren op de inhoud. De aanbevelingen en suggesties van de gebruikers zijn verwerkt waardoor de Revit-bibliotheek nu tweemaal zoveel items bevat.

BIM WebService
Om klanten nog beter van dienst te zijn, hebben wij de BIM WebService ontwikkeld. Het gebruik van Webservices rondom BIM is nieuw in Nederland. Wij zien deze tool als een goede manier om werken met BIM te optimaliseren.
Doel van de WebService is controleren of het BIM-model van de aannemer voldoet aan algemene BIM-specificaties van De RuwBouw Groep en eventueel nog verbeterd dient te worden. De WebService checkt onder meer of het type benaming overeenkomt met het DRBG-assortiment, de bouwlaagbenaming overeenkomt met RVB BIM Norm, de juiste NL/SfB coderingen aan de RuwBouw Groep objecten zijn aangebracht en of de wanden gemodelleerd zijn per bouwlaag. Door deze controle komen tekortkomingen vroegtijdig aan het licht en kan het vervolgtraject sneller en met minder fouten verlopen.

Webinar gemist?
Het webinar blijft beschikbaar. U kunt het hier terugkijken.