BIM-webinar: van ontwerp naar uitvoering

Samenwerking tussen aannemer en producent, van LOD200 naar LOD400

 

Het BIM-webinar is op 28 juni uitgezonden, u kunt het hier terugkijken via de website van Eisma.

Steeds meer partijen in de bouw zien BIM als dé vorm van samenwerking in de keten. Dagelijks worden projecten opgestart en uitgewerkt in 3D. Een gebouw wordt volledig digitaal uitgewerkt, waarna het virtuele model als het ware wordt opgeleverd. Daarna wordt het vrijgegeven voor productie en realisatie. Op deze manier kunnen faalkosten tot een minimum worden gereduceerd en kan het bouwproces worden versneld. Het is hierbij echter van groot belang dat in de voorbereidende fase goed en zorgvuldig wordt samengewerkt door de betrokken partners.

Inhoud BIM-webinar

Op donderdag 28 juni organiseren wij een BIM-webinar. In dit webinar wordt de samenwerking tussen aannemer Volker Wessels en producent De RuwBouw Groep van LOD200 naar LOD400 besproken. Arnold Pit, BIM Manager van VolkerWessels bespreekt de fasering van LOD200 naar 300, het coördinatiemodel en de detaillering. Albert Gils, BIM Manager van DRBG licht de rol van bouwspecialist toe in deze fase; het adviseren omtrent wanden, legplan van de vloeren en de REVIT bibliotheek.

In het tweede deel van het webinar volgt de uitleg van het LOD350 proces door DRBG. Hoe verloopt de productie aan de hand van de data uit het BIM model? In het derde en laatste deel van het webinar worden verschillende toepassingen van BIM op de bouwplaats toegelicht. Denk daarbij aan de montagevolgorde, kraanpositie of hulpconstructies.

Sprekers bij dit webinar zijn Arnold Pit en Albert Gils. Het webinar wordt gepresenteerd door Koen Wieriks van Eisma Content Marketing.