Isolatie

Thermische isolatie is een belangrijk aspect binnen het bouwproces. Om een comfortabel en duurzaam gebouw te kunnen ontwikkelen, dient er vooraf voldoende aandacht besteed te worden aan de realisatie van dit onderwerp in de praktijk.

Om aansluiting te vinden bij de aangescherpte eisen met betrekking tot de Energie Prestatie Coëfficiënt zijn, vanuit de overheid, de volgende eisen voor thermische isolatie (in warmteweerstand Rc –Waarde) verplicht gesteld:

  • Verticale uitwendige scheidingsconstructies: Rc= 4,5 m² K/W
  • Horizontale uitwendige scheidingsconstructies: Rc= 6,0 m² K/W
  • Begane grondvloer boven de kruipruimte: Rc= 3,5 m² K/W

Vanuit Calduran, Dycore en Heembeton denken wij graag met u mee om tot een optimaal thermisch geïsoleerd eindgebouw te komen. Onze producten hebben variërende mogelijkheden in isolatiewaardes die niet alleen voldoen aan wet- en regelgeving, maar tevens ambitieuzere doelstellingen waar kunnen maken.

Met behulp van milieuvriendelijk wit (< 5,0 m²K/W) en grijs (≥ 5,0 m²K/W) geëxpandeerd polystyreen (EPS)  leveren wij onze begane grondvloer systemen met isolatiewaarden tot 10,0 m² K/W. Het EPS is gehecht aan de onderzijde van onze systeemvloeren, is brandvertragend gemodificeerd  en leveren wij conform BRL 1331, KOMO certificaat.